ODNOŠENJE STAROG NAMEŠTAJA

PREVOZ STAROG NAMEŠTAJA - SELIDBE ATLAS

Ako želite da se rešite svog starog nameštaja, bilo da se radi o starim elementima koji više ne odgovaraju vašem stilu uređenja stana ili jednostavno nemate dovoljno prostora za njih, postoji nekoliko opcija za odlaganje. Jedna od najčešćih opcija je da pozovete agenciju za selidbe koja će izvršiti odnošenje starog nameštaja. Naša kompanija se specijalizovala za brzo i efikasno uklanjanje i odvoženje starih stvari iz vašeg doma ili poslovnog prostora. Mi vam nudimo različite usluge, uključujući uklanjanje i odnošenje starog nameštaja na recikliranje, tako da ne morate brinuti o tome da vaše stvari završe na divljim deponijama, što se sigurno neće dogoditi, jer smo mi društveno odgovorna kompanija koja se zalaže za zaštitu životne sredine.

Odnošenje starog nameštaja je jednostavan proces koji ne zahteva mnogo vašeg vremena i truda. Sve što treba da uradite je da pozovete Atlas selidbe Beograd i mi ćemo vaše stare stvari ukloniti brzo i efikasno, ostavljajući vaš dom čist i uredan.

Kada razmišljate o odlaganju starog nameštaja, važno je imati na umu značaj recikliranja. Recikliranje nameštaja pomaže da se smanji količina otpada koja završava na deponijama i doprinosi očuvanju životne sredine. Naša firma za selidbe vrši odnošenje starog nameštaja do postrojenja za reciklažu, tako da možete biti sigurni da se vaše stare stvari pravilno obrađuju i recikliraju na odgovarajući način.

Kada se odlučite za odnošenje starog nameštaja, postoje neke stvari koje treba da imate na umu kako biste proces učinili što lakšim i efikasnijim. Pre nego što se odlučite za transport nameštaja, treba da napravite popis inventara svih starih stvari i razmislite o tome koji komadi mogu biti ponovo upotrebljeni, a koji su previše oštećeni ili nisu za dalju upotrebu.

Odnosenje starog namestaja

Savet agencije za selidbe Beograd je da se dobro informišete o svim opcijama za odnošenje starog nameštaja i da izaberete onu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Bez obzira na to koju opciju izaberete, važno je da budete svesni uticaja koji vaše odluke mogu imati na životnu sredinu i da pokušate da izaberete opciju koja ima najmanji negativni uticaj, a mi smo uvek tu za vas kako bi izvršili transport, ukoliko su vam potrebne kombi selidbe za potrebe odnošenja starih stvari ili vam je potrebno veće prevozno sredstvo za gabaritne elemente poput kamiona za selidbe.

DONIRANJE STAROG NAMEŠTAJA

Pored kompanija za odnošenje starog nameštaja, postoji još različitih mogućnosti za odlaganje vaših starih stvari. Jedna od opcija je da donirate vaše stare stvari dobrotvornim organizacijama, kojima je ovaj vid pomoći uvek dobrodošao.Velike kompanije se najčešće odlučuju da prilikom selidbe poslovnog prostora doniraju nameštaj koji ne planiraju da koriste u novim poslovnim prostorijama. Ovo je fenomenalna mogućnost ukoliko posedujete nameštaj koji je još uvek u solidnom stanju i može se ponovo upotrebljavati. Postoji puno dobrotvornih organizacija koje primaju ove vrste donacija i dalje ih raspoređuju onima kojima je ova vrsta pomoći potrebna, kao i drugim organizacijama koje vode brigu o ljudima u nevolji . Osećaj da pomognemo nekome kome je to prekopotrebno i budemo humani nema cenu. Bez obzira, ako u vašem gradu nema humanitarnih organizacija koje bi primile ovakvu vrstu donacije, možete nas pozvati, za bilo koju destinaciju selidbe u Srbiji.

Ako ste planirali da donirate svoj stari nameštaj humanitarnoj organizaciji, obratite pažnju na to koju vrstu nameštaja oni prihvataju. Mnoge organizacije imaju posebne zahteve u pogledu veličine, vrste i stanja nameštaja koji mogu prihvatiti. Pre nego što se odlučite za doniranje, savet naše agencije za selidbe je da se prethodno konsultujete o svim detaljima sa dobrotvornom organizacijom kako bi usaglasili sve oko odnošenja starog nameštaja . Takođe, budite svesni da neke organizacije mogu naplaćivati naknadu za prikupljanje i transport donacija što znači da vi morate platiti cenu selidbe i druge troškove selidbenoj kompaniji. Postoje različita prihvatilišta koja brinu o ljudima i koja u svojim radionicama organizuju različite aktivnosti, od proizvodnje različitih delatnosti do obuka sviranja instrumenata, pa ukoliko posedujete neki instrument koji zahteva angažovanje vozila za transport poput prevoza klavira možete se obratiti našoj agenciji za selidbe Beograd.

PRODAJA STAROG NAMEŠTAJA

Jedna od opcija je da prodate svoj stari nameštaj. Postoje različiti sajtovi za prodaju na internetu, kao što su kupujem prodajem, Limundo, Kupindo, na kojima možete postaviti vaš oglas i prodati svoje komade nameštaja drugim ljudima koji su zainteresovani da ih kupe ili oglasite u nekom novinskom listu, kao što su Halo oglasi. Takođe možete organizovati i prodaju u svom dvorištu koja se dosta praktikuje u zapadnim zemljama ili se priključiti lokalnoj prodavnici polovnih stvari kako biste prodali svoje nepotrebne stvari. Prodaja je jedna isplativa opcija za odnošenje starog nameštaja koji više ne koristite.

Ako prodajete svoj stari nameštaj, nastojte na tome da postavite najrealniju cenu i ne zahtevate mnogo para. Takođe, pružite što je više moguće informacija o komadima koje prodajete, slikajte realne fotografije iz više uglova i detaljno opišite predmete sa njihovim vrlinama i manama, u slučaju da nešto ne funkcioniše, to posebno naglasite, jer se dosta ovakvih kupoprodaja vrši čitanjem opisa i pregledom slika, pa ako je dogovorena kupovina i izvrši se međugradska selidba, može biti dosta problema i nezadovoljstava, tako da budite što precizniji i opširniji. Napišite što više detalja kao što su veličina, boja, materijal i druge bitne informacije. Jako je važno da budete spremni da odgovarate na pitanja potencijalnih kupaca i da pregovarate o ceni i po potrebi malo spustite kako bi i vi i kupac bili zadovoljni.

Prevoz starog namestaja

SKLADIŠTENJE STAROG NAMEŠTAJA

Ukoliko planirate selidbu u novi dom, a još uvek niste sigurni da li će vam trebati stari nameštaj, pametna opcija može biti skladištenje starog nameštaja. Ovo nije jedini razlog što se ljudi odlučuju za skladištenje starog nameštaja, najčešće se to dešava u sledećim situacijama:

  • Ukoliko renovirate stan ili poslovni prostor, a nemate mogćnosti da privremeno odložite vaše stare stvari, kao najbolje rešenje proizilazi u skladištenju starog nameštaja u iznajmljenom magacinu. Tako da možete na miru završiti renoviranje koje se veoma često zna odužiti i probiti rokove.
  • Sezonsko skladištenje nameštaja je najčešća potreba ugostiteljskih objekata koji zatvaraju letnje bašte na kraju sezone i moraju odložiti inventar u magacine dok traje zima, pa tako svoje stvari pakuju u kartonske kutije za selidbe ili prekrivaju folijama i skladište ih u magacinima do početka nove sezone.
  • Kupili ste nameštaj za novi dom, ali zbog nepoštovanja rokova od strane izvođača ste primorani da skladištite stare stvari, dok se ne stvore uslovi za useljenje.

Koji god razlog da imate za skladištenje nameštaja, možete se obratiti našoj agenciji za selidbe Beograd i mi ćemo za vas organizovati skladištenje stvari. Vaše stvari će biti sigurne u čistim prostorijama namenjenim za skladištenje nameštaja. Cena skladištenja nameštaja zavisi od količine stvari i vremenskog perioda čuvanja. Obračunavanje se najčešće vrši po kubnom metru na mesečnom nivou.

ODNOŠENJE STAROG NAMEŠTAJA ILI PONOVNO ISKORIŠĆENJE?

Pored navedenih opcija za odnošenje starog nameštaja, postoje i druge alternativne metode koje možete analizirati. Na primer, ukoliko neki komadi nameštaja imaju za vas sentimentalnu vrednost, možda biste mogli restaurirati nameštaj i ponovo ih koristiti. Stari komadi drvenog nameštaja mogu biti obnovljeni, tako što ćete ih išmirglati, po potrebi izgitovati, obojiti u novu boju ili izlakirati, na taj način ih možete prilagoditi svojim potrebama i ukusima i novim trendovima koji se menjaju veoma često, a predmeti od čistog drveta su uvek u modi i na ceni.

Pre nego što se odlučite za odnšenje starog nameštaja koji nije u dobrom stanju, možete razmisliti o kreativnim načinima kako ga možete iskoristiti na funkcionalan i najbolji način. Na primer, stari kauč može biti iskorišćen za izradu novog kreveta za vašeg kućnog ljubimca, ili stari kuhinjski sto se može prepraviti i postati radni sto za vaše hobije koje volite.

U svakom slučaju, pre nego što se odlučite za odnošenje starog nameštaja, važno je da napravite plan i razmotrite sve opcije, izračunate šta je vama najisplativije i onda kontaktirate neku agenciju za selidbe koja će prevesti stvari na dogovorenu lokaciju. Takođe, budite svesni činjenice da odlaganje nameštaja na deponiju može imati štetne posledice po životnu sredinu koja je svakako već dovoljno ugrožena našom nemarnošću, te pokašajmo nešto da promenimo i da izaberemo opciju koja će imati najmanji negativni uticaj čime ćemo doprineti očuvanju prirodnih resursa.