KOMBI ZA SELIDBE I PREVOZ

KOMBI SELIDBE - ATLAS BEOGRAD

Prilikom organizacije preseljenja jedan od ključnih elemenata je i transport za šta se najčešće koristi kombi za selidbe kao prevozno sredstvo. Atlas selidbe Beograd poseduje kombi vozila za prevoz marki:

  • Mercedes sprinter
  • Fiat Ducato

koja su nosivosti do 1.5 tone tereta što može da zadovolji potrebe preseljenja jednog prosečnog stana od 40 kvadrata. Naša vozila su bezbedna, redovno servisirana i održavana što znači da su potpuno spremna za sve uslove vožnje kako u letnjim, tako i u zimskim uslovima po snegu i poledici. Tovarni prostor je tapaciran i sadrži svu prateću bezbednosnu opremu koja je neophodna za siguran transport nameštaja i drugih predmeta.

Kombi za selidbe u Beogradu se koristi intenzivnije, jer ima više benefita u odnosu na kamion za selidbe. Prilazak stambenim ili poslovnim objektima je pristupačniji korišćenjem kombija u koji na iznenađenje svih klijenata koji su koristili usluge Atlas selidbe Beograd može stati jako puno nameštaja i bele tehnike. Sledeća bitna stavka je da ne postoje ograničenja kretanja po gradu kao što je slučaj za kamionski prevoz, što znači da možemo ući u gotovo svaku ulicu i sokak kako bi došli do vas. Kombi za selidbe je i isplativiji u odnosu na transport kamionom, što je još jedan od razloga za odabir ove vrste transporta prilikom preseljenja.

Osim nameštaja i drugih predmeta, kombi za selidbe se može koristiti i za prevoz vaših kućnih ljubimaca. Njihova bezbednost je na prvom mestu uz određenu konfornost i sigurnost prilikom transporta. Agencija Atlas selidbe Beograd omogućuje prevoz svih vrsta pasa i mačaka, kao i određene egzotične vrste vaših kućnih ljubimaca.

kombi za selidbe

ZAŠTITA STVARI PRILIKOM SELIDBE KOMBIJEM

Mi znamo koliko vama znači vaša imovina i zato agencija za selidbe Atlas Beograd posebnu pažnju posvećuje zaštiti stvari koje prevozi, kako bi po dolasku na krajnje odredište svi elementi bili u prvobitnom stanju. Pre nego što se elementi utovare u kombi za selidbe potrebno je sve stvari spakovati na adekvatan način kako bi transport bio bezbedan i siguran.

  • Oderđene stvari je potrebno spakovati ponaosob korišćenjem tvrdih kartonskih kutija za selidbe koje su predviđene namenski za upotrebu prilikom preseljenja.
  • Teže stvari je poželjno staviti u manje kutije pri dnu da ne bi došlo do oštećenja, a one laganije mogu doći preko njih.
  • Nikako nije dobro prepunjavati kutije, jer se tako ne mogu slagati u kombiju, a može doći i do oštećenja elemenata koji vire van dimenzija kutije za selidbu.
  • Ukoliko kutija nije puna do vrha, praznine je poželjno popuniti papirom, kako ne bi došlo do ulubljivanja kutije i loma nekog predmeta u njoj.
  • Obavezno pre pakovanja stvari, zalepiti dno kartonske kutije za selidbu.
  • Kada se popuni jedna kutija potrebno je zalepiti trakom, kako predmeti iz nje ne bi mogli ispadati, a što će joj dodatno davati stabilnost prilikom transporta kombijem za selidbe.
  • Nije preporučljivo lepljenje kutija dijagonalno.
  • Poželjno je sve kutije obeležiti ili čak ispisati popis stvari u njoj, kako biste prilikom raspakivanja znali šta prvo ide i na koje mesto. Ako imate nešto što želite prvo da otpakujete nakon istovara stvari iz kombija za selidbu, možete obeležiti crvenim markerom.

Garderobu, plišane dečije igračke i ostale nelomljive stvari mogu se pakovati u streč foliju koja će ih držati u jednoj celini i zaštititi od habanja prilikom preseljenja. Radnici zaposleni u firmi Atlas selidbe Beograd vrše demontažu i montažu nameštaja, kuhinjskih elemenata i drugih predmeta, koje ćemo demontirati, transportovati i montirati u vašem novom domu ili poslovnom prostoru.

Posebna pažnja treba da se vodi prilikom iznošenja stvari i utovara u kombi za selidbu, kako se nameštaj i drugi elementi ne bi oštetili o ivice zidova, a samim tim oštetili i zidovi. U opasne zone gde može doći do štećenja spadaju vrata između soba i štokovi od vrata. Može se desiti i da pojedini elementi ne mogu proći kroz vrata, zato je bitno sve elemente prethodno premeriti i po potrebi demontirati kako bi rastavljeni u delove prošli kroz vrata. Sobna vrata su najčešće širine od 80 do 100 santimetara, a visine oko 200 santimetara što u dosta slučajeva nije dovoljno za prolazak ormana i plakara koji su mnogo većih dimenzija.

Kombi selidbe Beograd

Selidbe koje se rade u stambenim zgradama koje poseduju teretni lift su mnogo jednostavnije, jer su ti liftovi većih dimenzija i mogu poneti veću kilažu u odnosu na liftove koji nisu predviđeni za takvu namenu. Naravno najkomplikovanaije preseljenje je u zgradama koje ne poseduju lift, pa je prenos stvari niz stepenice dosta komlikovaniji i zahteva spretnost prilikom nošenja elemenata, jer se mora voditi računa da ne dođe do oštećenja prilikom zaokreta o ivice zidova i gelendere stepeništa.

Kao što smo već rekli da za kombi selidbe koristimo vozila Mercedes Sprinter i Fiat Ducato koji poseduju veliki tovarni prostor sa svom pratećom opremom za zaštitu stvari prilikom preseljenja. Ravnomernim i pravilnim načinom pakovanja stvari u tovarni prostor i korišćenjem utega i drugih pomagala obezbeđujemo sve elemente u kombiju za selidbe da ostanu u mirnom položaju kako ne bi došlo do lomova i oštećenja bilo kog predmeta koji prevozimo sa jedne lokacije na drugu, naročito kod međugradske selidbe, kada vožnja traje po nekoliko sati.

KOMBI SELIDBE CENA

Pored praktičnih primera koje smo naveli u korišćenju kombija prilikom preseljenja veliku ulogu igra i jeftina cena selidbe kombi vozilima u odnosu na kamionski transport. Agencija Atlas selidbe Beograd se trudi da ima najniže cene selidbi u gradu sa neodstupanjem od kvaliteta usluga. Mi vršimo besplatne procene selidbi dolaskom na vašu adresu, dok za preseljenje manjeg broja predmeta ili odnošenja starog nameštaja možemo dogovoriti cenu kombi selidbe telefonskim putem ili po potrebi video pozivom kako bi imali konkretan uvid. Telefonskim putem se možemo dogovoriti o ceni kombi selidbe za manji broj predmeta ili transportu klavira, sefa, fotokopir mašine, TA peći i ostalih pojedinačnih predmeta. Povoljne cene kombi selidbe su jedan od glavnih razloga zašto se većina korisnika ovih usluga odlučuje za ovakav vid transporta, čak i ako se radi o preseljenju kompletnog stana ili selidbe poslovnog prostora. Cena kombi selidbe se definiše na osnovu broja elemenata koji se prevoze, njihove težine, spratnosti objekta, posedovanja lifta i kilometraže na koju se transportuje.

Nezahvalno je postavljati fiksne cene slidbe kombi vozilom, po kvadraturi stana, kao što neke agencije praktikuju, pa kada dođu na lokaciju koriguju iznose, zbog navodno nekih ne predviđenih situacija. Svako preseljenje je individualno i zato je naša praksa da uradimo besplatnu procenu i odredimo konačnu cenu selidbe unapred za sve usluge koje vam pružamo, zato se ne ustručavajte i pozovite nas, a mi ćemo o našem trošku doči do vas.

Cene kombi selidbi za inostranstvo i zemlje regiona ( Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Hrvatska) se znatno razlikuju. Preseljenja za inostranstvo se posebno planiraju i pripremaju za šta je potrebno pibaviti svu neophodnu carinsku dokumentaciju za transport. Različite države imaju određene zahteve koji se moraju ispoštovati kako bi mogla da se pređe granica prilikom selidbe. Potrebno je imati spiskove svih predmeta koji se prevoze i koji moraju biti obeleženi. Poznavanje carinskih procedura i posedovanje neophodnih dozvola za ovaj vid transporta prilikom kombi selidbe je neophodan.