KARTONSKE KUTIJE ZA SELIDBU

KARTONSKE KUTIJE ZA PAKOVANJE STVARI

Kartonske kutije za selidbu su neophodne prilikom pakovanja i transporta nameštaja i drugih stvari tokom preseljenja. Uzimajući u obzir da ovaj proces ume da bude jako stresan, želite da budete sigurni da upotrebljavate kutije za pakovanje stvari koje su kvalitetne i pružaju maksimalnu zaštitu. Atlas selidbe Beograd koristi najkvalitetnije kartonske kutije za pakovanje, što daje veliku sigurnost prilikom prenošenja predmeta i bez njih je jako teško zamisliti preseljenje.

Kartonske kutije za selidbe se prave uglavnom od reciklirajućih materijala u više slojeva i veličina, pa se tako najčešće susrećemo sa dvoslojnim, troslojnim i petoslojnim kartonskim kutijama za pakovanje koje se mogu koristiti za različite tipove selidbe u Srbiji. One su lake i mogu se upotrebiti više puta ukoliko vodimo računa o njia da ih ne iscepamo ili da ne dođu u dodir sa vodom ili vlagom koja ih može učiniti mekanim i neupotrebljivim. Naša agencija za selidbe ih koristi za različite tipove preseljenja, kao što su preseljenje domaćinstava, preseljenje magacina, selidbe poslovog prostora, jer se u njih mogu pakovati različiti predmeti kao što su čaše, sudovi, flaše, garderoba, knjige, mali kućni aparati, lomljive stvari koje se mogu dodatno zaštititi pucketavom folijom, vunom ili nekim drugim mekanim materijalima.

Naša firma za selidbe Beograd u svojoj ponudi ima različite modele kartonskih kutija za selidbe:

Troslojne kartonske kutije - Standard
Dimenzije 40*30*30 cm
Cena 150,00 RSD

Troslojne kartonske kutije - Velika
Dimenzije 60*40*40 cm
Cena 250,00 RSD

Troslojne kartonske kutije
Dimenzije 70*40*40 cm
Cena 300,00 RSD

Petoslojne kartonske kutije
Dimenzije 50*40*30 cm
Cena 320,00 RSD

Petoslojne kartonske kutije
Dimenzije 60*40*40 cm
Cena 350,00 RSD

KAKO ODABRATI KARTONSKE KUTIJE ZA SELIDBE?

Naša agencija za selidbe Beograd vam preporučuje da prilikom odabira kartonskih kutija za selidbu obratite pažnju na sledeće faktore:

  • Veličina: Postoje različite veličine kartonskih kutija za selidbu, od manjih dimenzija za sitnije stvari do velikih za veće predmete kao što su mali kućni aparati i ostalo. Važno je izabrati one koje su dovoljno velike da prime sve vaše stvari, ali ne i prevelike da bi bile teške za nošenje.
  • Kvalitet: Kvalitetna kartonska kutija za selidbu će biti izrađena od debljeg kartona i biti u stanju da izdrži težinu vaših ličnih stvari prilikom transporta u kombiju za selidbe ili drugom prevoznom sredstvu. Kako se kutije ne bi raspale prilikom prenošenja ili u različitim uslovima vožnje u tovarnom prostoru kamiona za selidbe potrudite se da izaberete one koje su dovoljno čvrste i velike izdržljivosti.
  • Zaštita: Prilikom pakovanja stvari u kartonske kutije za selidbu, potrebno je potruditi se da svaki predmet adekvatno zaštiti. Ukoliko pakujete stvari koje su lako lomljive ili krhke, možda ćete želeti da koristite dodatni materijal kao što su pucketava folija, pena ili novine da bi se stvari sačuvale prilikom transportovanja u tovarnom prostoru naročito ako su u pitanju duge voženje kao što su međugradske selidbe.
  • Cena: Cena kartonskih kutija može da utiče i na cenu selidbe, a ona može da varira u zavisnosti od kvaliteta i veličine. Pre nego što donesete odluku koje ćete kupiti proverite cene kod više proizvođača i dobavljača kako bi za vaš novac dobili najkvalitetnije.
  • Ekološki aspekt: Potrudite se da nabavite modele koji su napravljeni od recikliranih materijala i koje se mogu ponovo reciklirati nakon što ih više ne koristite. Takođe se kartonske kutije za selidbu mogu ponovo reciklirati posle upotrebe, ako se pravilno odlože.
Cena selidbe u beogradu

Savet naše agencije za selidbe Beograd je da se po mogućstvu koriste nove kartonske kutije za selidbe ili barem polovne koje su u dobrom stanju, da ne bi došlo do njihovog pucanja i lomova predmeta u njima, pa tako zbog malo uštede umesto jeftine selidbe možemo napraviti veliku štetu predmeta koji se prenose poput staklenih predmeta, lustera, različitih dragocenosti, grnčarije i drugih lomljivih stvari. Imajte na umu da će kvalitetne kutije za selidbu pružiti adekvatnu zaštitu vašim stvarima i uštedeti vam novac kako ne bi došlo do oštećenja stvari u njima. Ako želite da kupite modele koji ispunjavaju kriterijume, možete nas kontaktirati.

Pored navedenih faktora, postoje i drugi važni aspekti koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine kartonskih kutija za selidbu. Ovde su neki od njih:

  • Dostupnost:Važno je da odaberete kartonske kutije za selidbu koje su lako dostupne i koje možete nabaviti u trenutku kada vam zatrebaju. Ukoliko imate veće preseljenje kao što je preseljenje kompletnog stana, selidba poslovnog prostora ili vam trebaju posebne kutije za transport nekih specifičnih predmeta, kontaktirajte dobavljača unapred da biste se uverili da će biti dostupne u kada su vama potrebne.
  • Brend:Mnogi proizvođači kartonskih kutija za selidbu upražnjavaju različite standarde i kvalitete. Naša preporuka je da se odlučite za renomirane brendove koji su poznati po dobrom kvalitetu i izdržljivosti njihovih artikala.
  • Praktičnost: Kartonske kutije za selidbu treba da budu jednostavne za korišćenje, što znači da bi bilo poželjno da imaju otvore za rukohvat i za ventilaciju. Takođe, razmislite o tome da li su one jednostavne za sklapanje i rasklapanje kako bi se olakšao proces pakovanja i transporta u tovarnom prostoru prevoznog sredstva.
  • Boja: Kartonske kutije za selidbu su obično bele ili smeđe boje, ali postoje i kutije u drugim bojama koje mogu biti jako korisne za označavanje i organizovanje vaših stvari. Ukoliko mislite da vam je potrebno, razmislite o nabavci modela u različitim bojama za lakše sortiranje stvari i predmeta tokom preseljenja. Na taj način možete sortirati stvari po kategorijama što će vam mnogo pomoći prilikom raspakivanja.
  • Materijal: Kartonske kutije za selidbu su najčešće napravljene od valovitog višeslojnog kartona, što ih čini izdržljivim i dovoljno jakim da se nose sa težinom i pritiskom tokom transporta u kombiju za selidbe. Međutim, valoviti karton može biti osetljiv na vodu i vlagu, pa je važno osigurati da se stvari u kutijama zaštite od kiše i vlage.

Znači, kada kupujete kartonske kutije za selidbu, potrebno je razmotriti veličinu, materijal, dostupnost, brend, praktičnost, cenu i ostale elemente. Odabir odgovarajućih modela može uštedeti vreme i novac, smanjiti stres tokom preseljenja i osigurati da se sve stvari sigurno i bezbedno transportuju na novu destinaciju.

Pakovanje stvari u kartonske kutije

PAKOVANJE PREDMETA U KARTONSKE KUTIJE ZA SELIDBU

Kada ste odabrali adekvatne kartonske kutije za selidbu, ne zaboravite da ih pravilno upotrebljavate. Pakujte predmete pažljivo, koristite odgovarajući materijal za zaštitu i organizujte sve po kategorijama kako bi se lakše snašli kada dođete na novu lokaciju. Pravilno pakovanje predmeta u kartonske kutije za selidbu može značajno smanjiti stres tokom ovog procesa i pomoći vam da se brzo i lako uselite na novu destinaciju.

Kada počnete sa pakovanjem, poželjno je da svaku kutiju obeležite sa jasnom oznakom o sadržaju, kao i sa oznakom o tome kojoj kategoriji pripada. Ovo će značajno olakšati raspakivanje i organizovanje nakon preseljenja. Takođe, važno je pravilno spakovati stvari u kutijama kako bi se izbegle eventualna oštećenja prouzrokovana tokom transporta. Na primer, lako lomljivi predmeti treba da budu dobro zaštićeni i odvojeni od težih predmeta.

Nakon što ste spakovali sve stvari, važno je pravilno organizovati kutije u vozilu koje ćete koristiti za transport nameštaja i drugih stvari. Teže kutije treba da budu na dnu, dok lakše treba da budu na vrhu, kako bi se sprečila oštećenja i olakšalo rukovanje. Takođe je važno da se u tovarnom prostoru kartonske kutije za selidbu fiksiraju utegama i drugim pomagalima, kao što se radi i prilikom selidbe klavira, gabaritnih predmeta i drugih elemenata tokom transporta, kako se ne bi pomerale tokom vožnje, čak i ako se radi o odnošenju starog nameštaja.

Po dolasku na novu lokaciju, izvršite proveru kartonskih kutija zajedno sa zaposlenima iz agencije za selidbe i redosledom ih prenesite u nove prostorije kako bi organizovano krenuli sa raspakivanjem stvari. One koje ste obeležili kao najvažnije stavite na sigurno mesto.

DODATNA OPREMA ZA KARTONSKE KUTIJE ZA SELIDBE

Kada ste odlučili koji modeli kartonske kutije za selidbu vam je potreban, možete razmotriti i dodatnu opremu koja vam može biti korisna tokom preseljenja. Na primer, trake za lepljenje mogu biti korisne kako se kutije ne bi otvarale. Možete koristiti markere za obeležavanje što će vam pomoći prilikom pronalaženja određenih stvari nakon preseljenja. Pucketava folija vam može poslužiti za zaštitu lomljivih predmeta koje pakujete kako ne bi došlo do štete na njima. Streč foliju možete koristiti za obmotavanje kutija kako se ne bi utvorile prilikom transporta. Bio flips ispunu takođe možete koristiti za zaštitu lomljivih predmeta u kutijama, ona nije puno teška i često je koriste prilikom transporta kurirskim službama. Drvena vuna za pakovanje ima istu namenu kao i bio flips ispuna, prilikom zaštite predmeta.